* Klik op de afbeeldingen voor meer foto’s

Valencia
Een stukje hemel dat uit de lucht viel. Zo werd Valencia in het verleden genoemd. Vroeger was het de hoofdstad van een koninkrijk en tegenwoordig is het een universiteitsstad, bisdom, de derde stand van Spanje en zonder enig twijfel een zeer aantrekkelijk doel. De kathedraal is de belangrijkste attractie naast een tiental andere bezienswaardigheden: kerken, paleizen, musea en een botanische tuin. Valencia is ook de derde grootste stad van Spanje en heeft uiteraard ook leuke winkelstraten
Guadelest
Dit was het laatste toevluchtsoord van de Arabieren in deze streek en het is tegenwoordig één van de mooiste bergdorpjes ten noorden van Benidorm. Guadalest maakt indruk niet alleen vanwege de droeve geschiedenis maar ook vanwege de indrukwekkende ligging.
Fuentes del Algar
Elche Alicante
Badplaats, havenstad, luchthaven en hoofdstad van de Costa Blanca hebben gezorgd voor een kwart miljoen inwoners. Opvallend is wel de mooie baai die zorgt voor beschutting en aangename temperaturen. Het is een leuke stad om te winkelen en te flaneren. Voor dit laatste moet je zeker in de beroemde Esplanade de Espana zijn, een boulevard aan de zee. Breng een bezoek aan de restanten van een kasteel (Castillo de Santa Barbara) boven op de heuvel. Je kan de top bereiken door een lift te gebruiken of met de wagen tot daar te rijden. Boven kan je genieten van mooie uitzichten, er is een zelfs een klein museum en je kan er wandelingen maken. In de benedenstad is het de niet spectaculaire kathedraal, het stadhuis (Ayuntamiento) en het Museum voor Moderne Kunst (Casa de la Asegurada) die je bezoek waard zijn. Meer info: www.alicanteturismo.com
Murcia
Murcia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Ze is landinwaarts gelegen en heeft als belangrijkste attractie zijn kathedraal. Dit barokke bouwwerk heeft mooie kapellen en een museum dat de moeite loont. Je kan de toren beklimmen (92 meter) voor een uitzicht over de stad. Vergeet ook niet de Iglesias de Jesus te bezoeken. Daar staan immers de acht ‘pasos’ die het hoogtepunt vormen van de processie op Goede Vrijdag. Pasos zijn beeldengroepen die het leven en lijden van Christus voorstellen. Murcia heeft ook nog een paar kleinere musea. Breng alleen een bezoek aan deze stad als je niet veraf bent en een halve dag wil opvullen.
Moros
Tijdens de Moren en Christenen feesten wordt de herovering van het Iberische schiereiland op de Moren en de strijd tegen de piraten van de Islamitische godsdienst herdacht. Het wordt gedurende het jaar in verschillende dorpen aan de Costa Blanca gevierd en is altijd zeer spectaculair.
Er zijn optochten met uitbundig verklede mensen en nagespeelde slagvelden met geweldige hoeveelheden vuurwerk waarbij het fort of kasteel door de christenen wordt veroverd. Wanneer je in deze periode in Moraira bent is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.