Moraira, het juweeltje in de kroon van de Costa Blanca is de voorbije decennia gegroeid van een authentiek klein vissersdorpje naar één van de meest aantrekkelijke en rustige vakantie dorpjes aan de Costa Blanca.

Dit is grotendeels gerealiseerd geweest door een strikte planning en controle ten aanzien van overbebouwing, met behoud van vele groene zones, mooie natuur,  zo goed als geen verkeerslichten  en slechts enkele hotels !

Moraira ligt in een prachtige baai aan de Middellandse zee omringd door heuvels en prachtige bergketens.  De kustlijn strekt zich voor diverse kilometers verder uit  langsheen vele beschermde wijngaarden.

 

 

In Moraira is er totaal geen hoogbouw te bespeuren en afgezien van enkele hotels bestaat de regio voornamelijk uit villa’s die mooi en rustig gelegen zijn in de heuvels rondom dit vissersdorpje.

Dit bijzonder & authentieke spaans dorpje ligt tussen de jachthaven en de vissershaven. Een wandeling langsheen de dagelijkse vismarkt via het deels autovrije centrum biedt met zijn oude kerkje, terrasjes, bars en diverse winkeltjes en gezellige restaurants voor ieders budget wat wils.

Iets verder verscholen tussen de jachthaven en de Cap d’or ligt in een kleine baai ‘El Portet met enkele kleine gezellige bars en restaurants langsheen de smalle promenade.